Arrangemang

 MAGNUS och IRINA

MB DOROTEA Torsdag 6/9 kl. 19.00

Entré: 150:- (scenpass: 100:-)

Unik klangvärld

I maj 2017 vann duon utmärkelsen Ung & Lovande som arrangeras av Svenska Kammarmusikförbundet. Motiveringen löd ”Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”.

Magnus & Irina träffades under sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har spelat ihop sedan 2015. Deras breda repertoar innehåller musik av Bach, Debussy, Penderecki, Hillborg men också egenkomponerad musik.

Mer om Irina

Irina Serotiuk är född 1988 i västra Ukraina där hon också har vuxit upp. Vid 7 års ålder började hon spela ackordeon. Hon har en gedigen utbildning och senast genomfört Masterutbildning på KMH i Stockholm. Hon är pristagare i mer än 30 nationella och internationella tävlingar i Europa och framträder som solist med kammar- och symfoniorkestrar.

Mer om Magnus 

Magnus Holmander började spela klarinett i musikskolan när han var 10 år. Efter det har han genomgått mastersutbildning på KMH i Stockholm och studerat för Herman Stefánsson och Emil Jonason. Mellan 2013-2016 har han deltagit som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts produktion ”Dollhouse and Genesis”. Han har en passion för nyskriven musik och jobbar nära tonsättare som Rolf Martinsson och Anders Hillborg.

 


SOFIE LIVEBRANT

MB DOROTEA  Tisdag 25/9 kl. 19.00

Entré: 150:- (scenpass:100:-)

Secrets

Är det folk, är det jazz, chanson eller är det helt enkelt sångfångaren Sofie Livebrant? Välkommen till en konsert om drömmar, hemligheter och gränser.

Hemkommen från en turné på fyrplatser runt Nordsjön som blev SVT-dokumentären Sånger från Havet, ger sig  Sofie Livebrant nu i kast med den inre osynliga världen där hemligheter, gränser och drömmar utforskas. Musiken blir främst från albumet Secrets (okt 2017) men även Emily Dickinson, Lighthouse Stories och Karin Boye.

Tillsammans med bandet skapas en drömlik ”genre-nyckfull” musikvärld där vad som helst kan hända.

Medverkande:

Sofie Livebrandt sång
Lisa Långbacka, ackordeon
Johan Lindström gitarr
Dan Berglund bas

 


SOUSOU & MAHER CISSOKO

MB DOROTEA  Torsdag 29/11 kl. 19.00

Entré: 150:- (scenpass: 100:-)

 

Sousou & Maher Cissoko

Vid Folk & Världsmusikgalan i Norrköping i april vann duon det prestigefyllda priset ”Årets Artist”. Tillsammans turnerar de i Västerbotten i höst med ett spännande program med koran och den västafrikanska musiken i centrum.

Sousou och Maher Cissoko är båda sångare och koraspelare. Deras musik är i ständig rörelse och spänner över flera kontinenter. Möt en duo med resan som mål och de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

Från Senegal

Maher Cissoko föddes i Senegal. Han växte upp i en koraspelande Jalifamilj där traditionen att sjunga och spela kora har gått i arv från far till son från generation till generation i över 700 år.

… och Skåne

Sousou växte upp i Skåne och lockades av koran när hon hörde den spelas av en vän till hennes pappa. Idag är Sousou är en av världens få kvinnliga koraspelare. Koran förde Sousou & Maher samman och den har spelat en huvudroll i deras liv och tagit dem på turnéer i 30 olika länder.