Arrangemang

 RIM

MB DOROTEA

Torsdag 2/3 kl. 19.00

Entré: 150:- (scenpass 100:-)

Nordisk folkkvartett med engagerande och kraftfull närvaro!

Rim är ett samarbete mellan fyra unga musiker från Mitt-Norden. Väl rotade i traditionsmusiken från Jämtland, Västerbotten, Nordland och Trøndelag låter de sig inspireras av folkmusiken från resten av Norden.

Rim presenterar ett drivande och delikat ljudlandskap där de kombinerar dansmusik med improvisation och egna kompositioner. I lekfulla samtal växlar musikerna mellan solistiska inslag och tätt samspel. Deras sceniska uttryck är allsidigt med rörelse, dans och historier.

Rim är en stigande stjärna på folkmusikscenen. Debutskivan RIM producerades av Maria Kalaniemi och släpptes under en turné i Norden och Baltikum under sommaren och hösten 2015. Skivan blev nominerad till Folkelarm-priset i september 2015 på Riksscenen i Oslo och kom på topp-listan i fRoots oktober-nummer.

Rim består av;
Jo Einar Sterten Jansen
(NO) – fiol, hardingfela, oktavfiol, sång
Elin Jonsson (SE) – fiol, viola, sång
Hilde Fjerdingøy (NO) – tvåradigt dragspel, sång
Sunniva Abelli (SE) – nyckelharpa, sång

Sagt om Rim:

Här hör vi musiker som spränger gränser i samspel och arrangemang! De visar bredd i musikaliskt uttryckssätt, är goda kompositörer och fantastifulla arrangörer. Transparanta ljudbilder med rytmisk lätthet och kraft och inte minst groove. De fyra har var för sig en solistisk och personlig spelstil, detta har de tagit med sig in i samspelet.
/ Eli Storbekken

Groove-maskiner! / Olof Misgeld

Ex-cel-lent – playing skill, interplay, sensivity, diversity + pretentiousless, witty, sometimes also soul scraping stories. Ants Johanson 

   

 

 

SKOGENS KONUNG

MB DOROTEA

Onsdag 8/3 kl. 19.00

Entré: 150:- (scenpass:100:-)

Skogens Konung

En berättarföreställning om älgar, Julius Ceasar och om när en liten pojke fick sin första yxa.

En historia om skog, insekter, arvstvister, barndom och Julius Caesars åsikter om älgar, framförd av Greger Ottoson.
Det finns många skogsägare i Sverige och skogen i sig innebär en stor inkomstkälla, en del av vår välfärd. Men skogen betyder ju så mycket mer än bara pengar… Den är vila, minnen och dofter. Skogen är ens barndom, den kan omfamna och skrämma. Skogen är mytiska gestalter som mjukt tassar omkring i mossan och troll som vilar i klippskrevorna. Skogen är hej svejs i lingonskogen och hem för allehanda krypare och kravlare och flygfän.

I ”Skogens Konung” får vi följa Robert Marklund och hans något komplicerade relation till sin pappa Verner. Livet för Robert blir inte lättare efter Verners bortgång, då det visar sig att det finns ett halvsyskon vid namn Verna. Nu börjar en tragikomisk strid om Verners tillgångar, då framförallt hans skogsfastighet som värderats till flera miljoner kronor.
Men det är också en berättelse om pojken Greger och hans farfar, om en uppväxt i skogen, i skugglandet mellan hav och fjäll.

Med musik, skådespeleri och berättande ger sig Greger Ottoson i kast med både skrönor och verkliga händelser, väver dem samman och till slut handlar allting om vårt förhållande till skogen – avverka eller skövla? Vårda eller kalhugga? Och vem är egentligen Skogens Konung?